VIDEO Adevărul Live Financiar – Cu cât se vor ieftini anul acesta creditele în lei?

de Adevarul Financiar 07-01-2016
Cu cât se vor ieftini creditele în lunile următoare? – iată o primă întrebare pentru Cristina Ivasuc, manager în cadrul companiei de microcreditare good.bee Credit, invitatul Adevărul Live Financiar.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Costul creditelor în lei atinge, la început de 2016, minime record pentru ultimii 27 de ani. Nivelul ROBOR – cel mai relevant indicator al creditării în lei – a coborât sub pragul de 1%.

În cursul zilei de azi, consiliul de administrație al Băncii Naționale a României se reunește pentru a decide dacă va modifica nivelul dobânzii de referință care, la rândul său, se află la un nivel minim record – 1,75%.

În ultimul an, ieftinirea creditelor în lei a stimulat o creștere a împrumuturilor realizate de populație, în vreme ce creditul corporate a avansat destul de puțin. Este de așteptat ca această tendință să continue și de-a lungul anului în curs.

Reprezentanta good.bee Credit, un furnizor de microcredite, parte a grupului banca Erste, explică cum vor evolua dobânzile în 2016 pentru clienții persoane fizice.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone