VIDEO Adevărul Live Financiar – Cu cât se vor ieftini anul acesta creditele în lei?

de Adevarul Financiar 07-01-2016
Cu cât se vor ieftini creditele în lunile următoare? – iată o primă întrebare pentru Cristina Ivasuc, manager în cadrul companiei de microcreditare good.bee Credit, invitatul Adevărul Live Financiar.

Costul creditelor în lei atinge, la început de 2016, minime record pentru ultimii 27 de ani. Nivelul ROBOR – cel mai relevant indicator al creditării în lei – a coborât sub pragul de 1%.

În cursul zilei de azi, consiliul de administrație al Băncii Naționale a României se reunește pentru a decide dacă va modifica nivelul dobânzii de referință care, la rândul său, se află la un nivel minim record – 1,75%.

În ultimul an, ieftinirea creditelor în lei a stimulat o creștere a împrumuturilor realizate de populație, în vreme ce creditul corporate a avansat destul de puțin. Este de așteptat ca această tendință să continue și de-a lungul anului în curs.

Reprezentanta good.bee Credit, un furnizor de microcredite, parte a grupului banca Erste, explică cum vor evolua dobânzile în 2016 pentru clienții persoane fizice.