VIDEO Adevărul Live Financiar. Între mit și realitate: Cât de profitabile sunt serviciile medicale private?

de Adevarul Financiar 28-01-2016
Creșterea din piața serviciilor medicale private a încetinit în ultimul an, iar analiștii se așteaptă chiar la o scădere în 2016. Afacerile de nișă din domeniul serviciilor medicale private sunt însă de perspectivă. Invitații Adevărul Live Financiar de la ora 12.00, dr. Cristian Benguș și dr. Sanda Popa, fondatorii rețelei de clinici de oftalmologie Hexamed, explică de ce serviciile nișate sunt o afacere mai bună.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Per ansamblu, piața serviciilor medicale private se ridică la aproape 600 de milioane de euro, fiind dominată de rețele de clinici și spitale precum MedLife, Medicover, Regina Maria sau Sanador.

Mai mult de jumătate din piața privată de sănătate reprezintă servicii decontate de stat, restul fiind plăți efective ale populației sau companiilor (sub formă de abonamente). În total, piața de sănătate (stat și privat) se ridică la 5,5 miliarde de euro.

Piața privată a fost unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei din punct de vedere al tranzacțiilor și achizițiilor derulate de-a lungul ultimului deceniu.

Încetul cu încetul, pe lângă juctătorii mari care au fost într-o continuă campanie de achiziții de companii mici, s-au dezvoltat și afacerile de nișă, cu o specializare precisă. Un exemplu în acest sens îl reprezintă rețeaua de clinici private de oftalmologie Hexamed, înființată în 2006, care a realizat venituri de 1,5 milioane de euro anul trecut.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone