Adevărul și SIVECO lansează un proiect educațional dedicat pregătirii pentru examenul de bacalaureat

de Adevarul Financiar 01-03-2016
„Adevărul“ își propune să transforme cifrele dezastruoase ale ultimilor ani într-o poveste de succes și vine în întâmpinarea elevilor care se pregatesc pentru examenul de bacalaureat cu un proiect inovator: meditatii online gratuite. Proiectul e dezvoltat în pateneriat cu SIVECO, iar lecțiile sunt concepute de singura echipă din lume care a câștigat de două ori World Summit Award pentru eLearning și eInclusion.

„Copiii deprind cunoștințe la școală, acasă, în cercul lor de prieteni, dar, mai ales, de pe internet. Dar pentru că internetul este o bibliotecă vastă și uneori derutantă de informații, cheia stă în alegerea acelor surse credibile, acreditate, de informații școlare. Pentru că susține excelența în educație, Adevărul, împreună cu SIVECO, pune la dispoziția elevilor, profesorilor și părinților din România, absolut gratuit, o serie de lecții în format electronic, un excelent mod complementar pentru pregătirea bacalaureatului“, a declarat profesorul Radu Jugureanu, AeL eContent Department Manager.

„Adevărul continuă seria de meditații online începute în urmă cu patru ani. De data aceasta, pe lânga lecțiile în format video susținute de profesori de prestigiu, vom avea o platformă inovatoare dezvoltată de SIVECO. Astfel, vom ține pasul cu vremurile, elevii putând să învețe mai rapid accesând platforma de pe tabletă sau smartphone“, afirmă Dan Marinescu, redactorul-șef al Adevărul.

Astfel, începând cu 29 februarie, toți elevii din România au la dispoziţie gratuit pe meditatii.adevarul.ro o serie de lecții digitale pentru matematică, informatică, logică, biologie, fizică, chimie, istorie, limba română, economie, filozofie și sociologie.

Lecțiile interactive sunt gândite asfel încât elevii să învețe mai ușor, mai eficient și să rețină mai repede informațiile, prin diagrame şi hărţi interactive, simulări, experimente, exerciţii, teste şi jocuri educaţionale.

În perioada următoare, secțiunea va fi îmbogățită și cu teste care să-i ajute pe elevi să-și verifice cunoștințele acumulate. Parteneriatul dintre Adevărul și SIVECO va continua cu dezvoltarea unor lecții atractive și pentru gimnaziu și învățământul primar.