Angajaţii din Ministerul Comunicațiilor nu ştiu să folosească programe de bază pentru calculator

de Adevarul Financiar 10-05-2016
Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, s-a plâns că angajații aflați în subordinea sa au un nivelul modest de cunoștințe privind programele pentru calculator. De asemenea, a ironizat prezentările la care asistă, ale diverșilor reprezentanți de companii care nu cunosc chestiuni de bază legate de aceste programe.

Ministrul consideră că nivelul mediu al competenţelor digitale din România este scăzut, deşi românii se laudă cu tinerii talentaţi din domeniul tehnologiei, scrie News.ro.

„Nivelul de abilităţi şi competenţe digitale nu este suficient. Avem vârfuri, avem copii care sunt extraordinari, dar, în acelaşi timp, nivelul mediu de competenţe digitale este scăzut, din păcate, chiar în interiorul companiilor antreprenoriale“, a mai spus Marius Bostan.

„În ultimul timp, la toate conferinţele la care mă duc, toată lumea vorbeşte de aceleaşi lucruri: câte obiecte sunt conectate la internet, despre cloud şi, dacă ne uităm pe prezentările făcute, observăm că nici Excell-ul sau Word-ul nu îl știu bine, în prezentare“, a spus ministrul, la o conferinţă pe teme informatice.

„Sunt siderat. Dacă ne ducem în companii, observăm că ei nu-şi folosesc Excell-ul, dar vorbesc la conferinţe de toate tehnologiile“, a adăugat Bostan.

Oficialul s-a plâns că situaţia este generalizată, iar angajaţii nu ştiu să folosească elemente de bază pe calculator. „Observ acelaşi lucru în minister. Ei nu ştiu să folosească calculatorul, folosesc 5%“, a afirmat Bostan.