Ce se întâmplă cu batoanele de ciocolată Mars şi Snickers de pe rafturile magazinelor din România

Mars România a decis retragerea de pe piață a unor loturi din produsele fabricate în Olanda, deși până la această dată producătorul afirmă că nu a primit nicio reclamație din partea vreunui consumator român.

Produsele care vor fi retrase sunt din gama de miniaturi de 8 g (Snickers, Mars, Milky Way), multipack 4×50 g (Snickers și Mars), respectiv Celebrations 220 g și 400 g, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.ro.

„Consumatorii care au un astfel de produs sunt rugați să nu îl consume și să contacteze Mars România, fie prin intermediul adresei de e-mail, fie telefonic“, se mai arată în comunicat.

Măsura este una preventivă, după ce o bucată de plastic a fost identificată în unul dintre aceste produse.

Până la această dată, Mars a primit o singură reclamație de la un consumator, iar în România nu a fost înregistrată nicio reclamație, subliniază compania.

Mars România precizează faptul că acesta este un incident izolat și numai produsele cu anumite coduri și fabricate în Olanda fac obiectul retragerii de pe piață. Toate celelalte tipuri de ciocolată distribuite de către Mars România sunt în continuare disponibile pentru achiziție și sigure pentru consum.

Retragere ordonată, apoi extinsă

Producătorul american de ciocolată Mars Inc a ordonat, marți, retragerea mai multor tipuri de batoane și bomboane de ciocolată produse la o fabrică din Olanda, după ce un consumator a găsit „o mică bucată de plastic“ într-un produs al grupului, fiind vizate 55 de ţări.

Inițial, compania a lansat o retragere de pe piața din Germania, după care a extins măsura la șapte piețe europene: Germania, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Italia și Spania.

În august 2014, Mars a retras de pe piaţă o serie de băuturi, şi anume Mars Milk, Snickers Shake, Milky Way Milk şi Bounty Drink, potrivit Le Monde.

Motivul era o „posibilă prezenţă a unei bacterii cunoscute sub numele de bacilul Subtilis“.

Un gigant privat

Mars Inc. este un gigant american în domeniul agroalimentar, care nu este cotat pe bursă, fiind deţinut de 105 ani de familia Mars. Grupul este cunoscut pentru batoanele de ciocolată pe care le produce, dar care fabrică şi alte produse agroalimentare, precum orez, paste, hrană pentru animale şi gumă de mestecat (Wrigley şi Orbit).