Cinci idei de afaceri din domenii profitabile

de Adevarul Financiar 06-03-2017
În prezent, să intri pe piața de business este foarte dificil. Sunt foarte mulți antreprenori care vin cu fel și fel de idei, și cu soluții pentru diferite nevoi. Pentru ca afacerea să fie cu adevărat profitabilă, trebuie să te asiguri că știi foarte bine ce înseamnă să ai o antreprenoriatul și ce presupune acesta domeniu.

Fiecare afacere prezintă particularități care le permit să ajungă la consumatori cu mai multă ușurintă. Secretul succesului stă în capacitatea micilor antreprenori de a găsi un concept nou pe piață care să le rămână în mintea consumatorilor și care să le ofere ceva în plus față de ceilalți competitori. Mai jos, ai la dispoziție câteva idei profitabile din domenii diferite care s-au diferențiat pe piață cu mici particularități.

1. Global Booking este o o afacere care aduce pe piață servicii de impresariat artistic, iar ca particularitate, firma le promite consumatorilor acces facil la cei mai in voga artisti din Romania. Impresarierea artistică este un domeniu pe care poți să îl abordezi cu mare ușurință și cu care poți să ai o afacere chiar profitabilă, indiferent că vrei să activezi la nivel local sau național. Impresarierea presupune promovarea artiștilor pe o piață culturală. În România, acest domeniu este foarte puțin accesat de către antreprenori, ceea ce reprezintă pentru tine o oportunitate foarte bună de dezvoltare antreprenorială.

2. Academia de Traduceri activează pe o piață în continuă dezvoltare, delimitându-se de celelalte firme cu traduceri în orice limbă și o rapidate de livrare impresionantă. Nevoia celorlalte afaceri de a se extinde și de a ajunge la un public extern devine primordiala, iar ideea unui business cu traduceri legalizate in orice limba este la indemana multor persoane. Chiar dacă limba engleză este limba de circulație internațională, poți accesa și alte limbi, mai puțin vorbite. Cu siguranță vei vedea fluxul de cereri, chiar după primele traduceri.

3. Extra Simplu aduce pe piață o alternativă a creditelor de nevoi personale oferite de bănci, și anume împrumuturi online. Firma pune la dispoziția tuturor persoanelor un ajutor financiar. Ca și particularitate pe care o are această firmă, este rapiditatea și ușurința cu care poți sa accesezi un astfel de împrumut. Chiar dacă pare un domeniu dificil, cu puțină rădbare și perseverență, poți accesa și tu piața financiară.

4. Floria, o florărie online de prestigiu, aduce oamenilor cele mai frumoase, încântătoare și colorate buchete de flori. Avantajul pe care îl au, pe o piață atât de aglomerată, este acela că au un serviciu de curierat rapid – trimit buchete de flori, oriunde în țară, în doar două ore.

5. One Design este un birou de arhitectură care întâmpină clienții cu cele mai noi concepte și idei de arhitectură dar și de design interior. Construiesc și amenajează spații cu bun gust, și în funcție de cerințele și nevoile spațiului. Spre exemplu, cu serviciile de design interior cafenea, afacerea ta se poate bucura de o nouă imagine și un nou suflu.

Lasă-te inspirat de ideile de mai sus, și fă pasul cel mare spre calea antreprenoriatului. Ai toate șansele să ajungi departe, dacă ții cont de competitorii tăi și dacă le oferi consumatorilor ceva în plus față de ei.