Complexul Energetic Hunedoara iese din insolvență, a decis Curtea de Apel Alba Iulia

de Raluca Florescu 08-11-2016
Complexul Energetic Hunedoara va ieşi din insolvenţă potrivit unei hotărâri a Curții de Apel Alba Iulia. Decizia anulează sentința Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a acestui an, a fost deschisă procedura în acest sens. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Instanţa a soluţionat apelurile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de judecătorul sindic în dosarul  de insolvenţă al Complexului Energetic Hunedoara Petroşani şi a dispus anularea încheierilor atacate, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, citat de news.ro.

Muntean a spus că în urma rejudecării instanţa a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei, formulată de către debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către creditori.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Alba Iulia a mai stabilit suma de 32.000 lei onorariul administratorului judiciar Casa de Insolvenţă GMC SPRL Craiova pentru perioada 07.01.2016 – 03.05.2016 în care a desfăşurat administrarea specială a complexului.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă, după ce Tribunalul Hunedoara a dispus, în 23 iunie, deschiderea procedurii în acest sens, administratorul judiciar provizoriu fiind desemnată Casa de Insolvenţă GMC. Decizia instanţei a fost executorie, dar nu a fost definitivă fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Alba Iulia.