Primul concept store Leonidas Chocolates Café se deschide în București!

de Adevarul Financiar 27-02-2017
Primul concept store Leonidas Chocolates Café (LCC) din București se deschide în Bulevardul Unirii nr. 2!

Poate cea mai importantă concluzie a anului 2016 pentru administratorii Leonidas Ciocolată Belgiană a fost că sunt din ce în ce mai mulți consumatori care cumpără ciocolată de calitate pentru consum propriu. Asta înseamnă consumul autentic! Sunt iubitori de ciocolată care vin să cumpere 5 sau 50 de praline pentru ei. Cadourile rămân majoritare dar este clar că asistăm la o diversificare a consumului„ declară Ion Codreanu, reprezentantul Leonidas în România.

Anticipând această tendință, cei de la Leonidas Ciocolată Belgiană inaugurează prima ciocolaterie-cafenea din București. Un concept store în care iubitorii de ciocolată pot degusta, pe lângă produsele deja consacrate (praline, tablete, specialități belgiene), băuturi autentice, Homemade Leonidas și cafea de specialitate.

Ce înseamnă Homemade Leonidas?

Înseamnă băuturi și produse care au la bază rețete desăvârșite de faimoșii ciocolatieri belgieni, fără prafuri instant sau adaosuri inutile. Cafeaua de specialitate vine în completarea rețetelor originale, pentru că LCC nu înseamnă doar ciocolată de calitate, ci și cafea de calitate.

Cum ar fi, de exemplu, Manon White Chocolate Café, o băutură caldă care transpune gustul legendar al pralinei Leonidas Manon într-o cană plină de arome. Băuturi din cremă pralinată (inclusiv cu cafea de specialitate), praline transformate în ciocolată caldă (perlă de ciocolată albă, praline cu aromă de caramel și coji de portocale) sau chiar fructe proaspete și cremă de ciocolată autentică belgiană. Acesta este visul oricărui iubitor de ciocolată de calitate.

Meniul localului va avea două “capitole” anuale: iarna predomină băuturile calde, în timp ce vara se pot degusta băuturi reci pe bază de ciocolată autentică și cafea de specialitate, fructe proaspete și ciocolată sau faimoasa înghețată Leonidas.

Acesta nu este primul LCC din țară: Iași, Cluj și Timișoara au cunoscut minunatele produse de mai bine de un an.

Dar ce înseamnă de fapt concept store? Este acel tip de local în care toate produsele sunt prezentate și comercializate în baza unei teme centrale. Nu mai trebuie să spunem că tema centrală a Leonidas Chocolates Café o reprezintă ciocolata belgiană.

Și dacă tot definim termeni de specialitate, să spunem că acesta este și primul flagship store din București al francizei Leonidas Ciocolată Belgiană. Locul de întâlnire al tuturor celor care adoră ciocolata de calitate. Vor fi organizate diferite evenimente tematice, de sezon, lansări de produse noi, degustări de specialități.

Bineînțeles că localul va avea și o terasă de care se vor bucura cei care vor să savureze produse de sezon cald. Reține adresa: Bulevardul Unirii nr. 2, București.