Topul celor mai productive companii din România

de Raluca Florescu 26-10-2016
Peste 10 miliarde de lei cifră de afaceri și peste un miliard de lei profit brut - este valoarea cumulată a rezultatelor financiare ale celor mai peformante IMM-uri din România, incluse în Topul Național al Firmelor Private din România, lansat ieri.

Topul, realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), prezintă clasamente ale celor mai performante firme din economie în funcție de cifra de afaceri, domeniul de activitate, productivitate, profit brut etc.

Cele mai performante cinci companii în funcție de cifra de afaceri au fost declarate Aerostar, Tancrad, Maguay Impex, Rylke Prod, Editura Maxim Concept, toate ocupante ale locului I la această categorie.

Câteva din companiile distinse pentru peformanța globală în afaceri sunt Irum, Nordic Romar, Comprest, de asemenea ocupante ale primului loc în categorie.

Clasamentul productivității a avut, în total, 27 de ocupanți ai locului I, între care Apulum, Elmas, Rig Service, Tabita Tour, Tursib.

Potrivit preşedintelui CNIPMMR, Florin Jianu, mediul de afaceri din România trebuie ajutat de stat, prin măsuri ce vizează debirocratizarea, stimularea forței de muncă și a finanțării pentru IMM-uri.

Premierul Dacian Cioloş a declarat în cadrul evenimentului că, pentru a îmbunătăți condițiile pentru mediul de afaceri, Guvernul și-a propus să asigure „predictibilitate legislativă, mai ales că există tentaţiile anului electoral“.

Din categoria programelor pregătite de Executiv pentru IMM-uri, Cioloș a reamintit Programul Operaţional Iniţiativa pentru IMM-uri, pentru care Executivul a semnat deja acordul de împrumut cu Banca Europeană pentru Investiţii.

„Este vorba despre 100 de milioane de euro ce pot atrage finanţări de 400 de milioane de euro. Totodată, avem programe de minimis pentru IMM-uri, programul România Start-up plus şi Diaspora Start-up“, a mai spus premierul.

Scutirea  de impozit pentru profitul reinvetit, prelungită

Legat de schimbările fiscale pe care Guvernul le pregătește pentru antreprenori, Anca Dragu, ministrul Finanțelor, prezentă la acelaşi eveniment, a declarat că, în câteva săptămâni, „Ministerul Finanţelor va aproba măsura extinderii scutirii de impozit a profitului reinvestit pe o perioadă nedeterminată“.

Ministrul Finanţelor a mai spus că Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) ar putea avea un „concept store“ pentru sprijinirea IMM-urilor şi a startup-urilor. „Practic să creăm o facilitate fizică, dar şi o facilitate virtuală prin care reprezentanţii IMM-urilor sau cei care doresc să îşi deschidă o companie să vină şi să găsească un pachet integrat de informaţii referitor la cum se deschide o companie, cum se desfăşoară activitatea contabilă, cine îi poate ajuta, care sunt regulile contabile şi fiscale în funcţiune astfel încât aceste afaceri să fie unele de succes şi să nu se împotmolească în activităţile birocratice“, a spus Dragu.

 

Web