Valoarea Samsung Electronics a scăzut cu şapte miliarde dolari, după ce utilizatorii au postat pe internet filmuleţe în care Galaxy Note 7 ia foc din cauza bateriei

Acţiunile Samsung Electronics au scăzut joi cu 2,5%, la minimul ultimelor două săptămâni, iar compania a pierdut şapte miliarde de dolari din capitalizare, după ce o serie de utilizatori au smartphone-urilor Galaxy Note 7 au postat pe internet filmuleţe în care gadgeturile au luat foc, ca urmare a bateriei.

Astfel, concernul coreean a anunţat că livrările de smartphone-uri Galaxy Note 7 vor fi întârziate deoarece se fac teste de calitate, aprovizionarea celor mai mari trei operatori de telecomunicaţii din Coreea de Sud fiind oprită.

Problemele de calitate ale noului telefon premium ar putea da o lovitură majoră grupului sud-coreean, care mizează pe Galaxy Note 7 pentru a menţine creşterea profitului în raport cu Apple, grupul american urmând să prezinte noi iPhone-uri în data de 7 septembrie.

„Este o lovitură majoră pentru Samsung, în special având în vedere interesul câştigat cu greu în ultima perioadă de produse precum Note 7“, a spus Bryan Ma, analist la IDC.

El a adăugat că viitoarea lansare a Apple exercită mai multă presiune pe Samsung, pentru a pune rapid sub control situaţia.

Reprezentanţii Samsung nu au precizat ce problemă încearcă să rezolve sau dacă sunt afectate şi alte pieţe în afară de Coreea de Sud.

Compania-soră Samsung SDI, care fabrică baterii, a anunţat că, deşi furnizează bateriile pentru Galaxy Note 7, nu a primit nicio informaţie care să sugereze că bateriile sunt defecte.

Mai multe persoane au postat însă fotografii sau înregistrări video, afirmând că telefoanele lor au luat foc. „Aveţi grijă, cei care aveţi noul Note 7, ar putea lua foc“, afirmă un utilizator pe YouTube, prezentând un telefon ars.

Acţiunile Samsung Electronics au scăzut joi cu 2,5%, iar cele ale Samsung SDI cu 6,1%, la bursa din Seul, faţă de un declin al pieţei de 0,2%.